Stan Alofs

Stan is 21 en woont in Elst. Bij Pleyade heeft hij vakantiewerk gedaan en stage gelopen. Vanaf september gaat hij bij ons aan de slag als BBL-student, tot die tijd werkt hij als helpende. Stan vertelt over de bak aan werkervaring die hij tijdens onder andere zijn vakantiewerk opdeed en hoe het is om te werken bij Pleyade.

Geen dag spijt van!

Ik wilde graag ambulancemedewerker worden, maar omdat ik al snel merkte dat dat nog weleens lastig kon worden besloot ik het anders aan te pakken. Ik ben daarom verpleegkunde gaan studeren. Geen dag spijt van gehad! Waar ik ook geen spijt van heb is dat ik bij Pleyade ben gaan werken. Ik voelde me er meteen thuis. Er hangt een fijne sfeer, het contact met collega’s is erg goed. Met hen én de cliënten kun je heerlijk ouwehoeren: stomme grappen maken bijvoorbeeld. Daar hou ik wel van! Maar het mooiste is toch wel de dankbaarheid die ik ervaar, van zowel collega’s als cliënten.

Ik doe zóveel ervaring op

Tijdens mijn vakantiewerk heb ik zóveel geleerd. Een heel jaar op school is er niks bij. En ik merkte al snel dat de praktijk heel anders is dan de theorie. Maar toegegeven: op school zitten vind ik niks aan, dus misschien dat dat ook meespeelt. Ik ben gewoon veel liever met mensen bezig. Ja, ik ben een zorgzaam type. Wat je zoal doet op een dag is zo breed: van een uitje naar de bioscoop, tot een fijne wandeling in de zomerzon. Of in de regen, want ook dat hoort erbij. Maar ook mocht ik alle handelingen die ik tijdens mijn studie en stage heb afgetekend uitvoeren: bloeddruk meten, medicijnen geven, wonden verzorgen. Er is veel vertrouwen en ik krijg veel vrijheid om mijn werk te doen. Doordat je zoveel vrijheid krijgt in je werk, leer je steeds meer te anticiperen op de behoeften van de cliënt. En steeds meer te vertrouwen op je eigen gevoel, kennis en kunde.

Contact maken zonder praten

Tijdens de vakantie werkte ik op een pg-woning. Daar wonen mensen met dementie. Voor sommige van hen is het soms lastig om te praten. Ik ben op zoek gegaan naar een manier om toch te kunnen communiceren. Zo ben ik dus een taart gaan bakken met een cliënt. Was leuk! Ze kon zich in woorden niet uitdrukken, maar de sprankeling in haar ogen vertelde me genoeg. Zo zie je: contact maken lukt ook heus wel als je niet kan praten. Dat is toch mooi?

Al die ervaringen die ik heb opgedaan neem ik voor de rest van mijn leven mee. Of dat ooit nog eens op de ambulance is? Geen idee. Ik blijf voorlopig bij Pleyade, want ik vind het er veel te leuk!

Mijn tip voor vakantiekrachten

Natuurlijk, je gaat niet in de zorg werken als het je niet ligt. Maar echt, je houdt het niet vol als je dit werk niet met liefde en vanuit je hart doet. Het moet echt in je zitten. Of dit echt een tip is? Nee, dat niet. Maar wel iets dat ik graag gezegd wil hebben.

Deel dit verhaal

Vragen over werken bij Pleyade?

Neem dan contact op met de medewerkers van P&O via peno@pleyade.nl of 026 – 751 6335. Meer informatie over Pleyade vind je op pleyade.nl.

Trudy - leerling verzorgende IG

“Ik ben in 2017 begonnen bij Pleyade als leerling verzorgende IG, omdat ik graag wat meer ervaring wilde opdoen in de zorg.“

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we werkenbijpleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord