Terug naar pagina
Nieuwsbericht van

Pleyade heeft een tijdelijk Kind Innovatie Team (KIT)

Jobalert

Een e-mail krijgen als er een vacature beschikbaar is?

"*" geeft vereiste velden aan

Categorie
Niveau
Locatie
Werkuren
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Het WijkLab Malburgen is, samen met Pleyade, een initiatief gestart waarbij kinderen van de Johannesschool een tijdelijk Kind Innovatie Team (KIT) vormen.

Stadsgenoten

Kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool volgen een naschools programma genaamd Stadgenoten. Onderdeel van de samenwerking is dat wij vanuit Pleyade meehelpen aan de lessen.

Zo hebben we onlangs een les verzorgd over innovatie binnen de ouderenzorg en zijn er voorbeelden getoond van innovaties die ontwikkeld zijn door het Pleyade Innovatie Team (PIT). Vorige week hebben de leerlingen een aantal bewoners van woonlocatie Malburgstaete geïnterviewd. Op basis van deze interviews gaan de kinderen de komende weken, passend bij de wensen van de bewoners, zelf innovaties bedenken. Vanuit Pleyade zullen we meedenken bij het maken van de prototypes en ook onderdeel zijn van een afsluitend panel waarbij de kinderen hun prototypes presenteren.

WijkLab

WijkLab wil een nieuwe impuls geven aan de jeugdwijkraad van Malburgen. De jeugdwijkraad geeft de jeugd in Malburgen een eigen stem en gezicht en realiseert samen met hen concrete verbeteringen in de wijk. Door de inzet van maakonderwijs willen ze kinderen en jongeren mee laten denken en bouwen aan de voorzieningen in hun wijk Malburgen. Het programma Stadsgenoten is voor leerlingen in groep 7 en 8 waarbij ze focussen ze op ontwerpen voor ‘de ander’. Via een ‘maker challenge’ definiëren ze een probleem, groot of juist heel klein, in de leefomgeving van de ouderen waar ze samen een oplossing voor gaan bedenken. Dit kan een technische oplossing zijn, een sociale of een combinatie daarvan. Zo maken de jonge bewoners van Malburgen direct impact in hun eigen wijk. Voor de prototypes zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van restmaterialen uit de lokale industrie.

Meer weten?

Neem contact op via pit@pleyade.nl of neem een kijkje op de website van WijkLab Malburgen.



Het tijdelijke Kinder Innovatie Team (KIT) van Pleyade.

Deel dit verhaal

Bel mij terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.