Terug naar pagina
Verhaal van Priscilla

Hulp in de huishouding; Priscilla Vroeg in de Wei

Thuiszorg medewerker zeemt vrolijk de ramen

Jobalert

Een e-mail krijgen als er een vacature beschikbaar is?

"*" geeft vereiste velden aan

Categorie
Niveau
Locatie
Werkuren
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

“Ik vond het een fijn idee dat Priscilla in mijn nieuwe woning kon komen werken. Ik ben pas verhuisd en dan is een vertrouwd gezicht heel fijn. Ik wil haar nog heel lang houden”, lacht Gonny. “Het klikt hartstikke goed, ze is zo’n lieve meid. Ik kijk er echt naar uit dat ze komt, want onze gesprekken zijn leuk.”


Hechte band

Ook voor Priscilla is de band met Gonny bijzonder. “De eerste keer dat ik bij Gonny kwam, was het meteen fijn. We hebben samen wat gedronken en ik vertelde wat over mijn leven en Gonny over haar leven. Zo leer je elkaar echt kennen”, vertelt Priscilla. Ze komt drie uur per week bij Gonny thuis om het huis schoon te maken, de wasmachine aan te zetten en de was op te hangen. Ze was de eerste hulp in de huishouding die Gonny kreeg en is altijd gebleven. “Ik heb echt geluk met mijn cliënten. In totaal werk ik 24 uur in de week en ik heb allemaal vaste mensen waar ik kom. De een kan net wat meer dan de ander. Daar pas ik de werkzaamheden op aan.”

Zorg vlakbij

Gonny woont zelfstandig in een aanleunwoning op Malburgstaete. Haar dochter en schoondochter komen wekelijks de boodschappen brengen en er komt iedere dag iemand van de thuiszorg langs die haar helpt bij het douchen en wassen. Ook krijgt ze medische zorg. Gonny is al drie jaar ernstig ziek en woont daarom in dit appartement. “Als ik hulp nodig heb, dan kan ik zo aan het alarm trekken en dan komt er iemand van de verzorging. De zorg van Pleyade zit bij dit gebouw, dat is een fijn idee. Ik woon wel zelfstandig, maar als er iets, dan is er zo iemand”, vertelt Gonny.

Stapje extra

Dat Gonny niet zomaar een cliënt is, maar er echt een band is tussen hen, is duidelijk voor Priscilla. “Nu Gonny net is verhuisd, vind ik het leuk om met haar een rondje door de buurt te lopen. Dat vind ik fijn om te doen voor haar en mezelf. En tijdens de lockdown nam ik bijvoorbeeld koffie mee. Dan was het risicovol voor haar om de deur uit te gaan en ik kwam toch voor de huishouding”, vertelt Priscilla.

Signaleren

Priscilla komt veel bij mensen thuis en ziet daardoor ook snel wanneer het wat minder gaat. Een belangrijk onderdeel van haar werk. “Soms ben ik de eerste persoon die mensen zien op een dag. Dan heb je al snel door wat mensen nodig hebben. Een praatje of een duwtje in de rug om toch even wat te eten”, vertelt ze. “Ik kan het altijd aangeven bij de wijkcoach of bij iemand van de zorg als ik iets signaleer. Of ik neem contact op met de eerste contactpersoon als ik me zorgen maak.”

Dankbaar werk

De belangrijkste reden voor Priscilla om dit werk te doen, is het contact met de mensen. Ze begon ooit als vakantiekracht en is doorgegroeid tot vaste medewerker. “Ik merk dat het zo’n dankbaar werk is”, zegt ze. “Ik kan mensen helpen en dat maak het waardevol. Daarnaast houd ik erg van schoonmaken.”

 

Deel dit verhaal

Bel mij terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.