Terug naar pagina
Verhaal van Mardy

Mardy verlaagt drempels, letterlijk & figuurlijk

Mardy met een blauw top

Jobalert

Een e-mail krijgen als er een vacature beschikbaar is?

"*" geeft vereiste velden aan

Categorie
Niveau
Locatie
Werkuren
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mardy Dekker heeft al ruim 25 jaar ervaring in de zorg, waarvan vijf jaar als activiteitenbegeleider bij Pleyade. Ze schuift regelmatig aan bij de stamtafel van locatie Lobede om haar oor te luister te leggen. Hier gaan bewoners en medewerkers met elkaar in gesprek over wat opvalt, goed gaat en beter kan. Het is een laagdrempelige manier om dichter bij elkaar te komen en veranderingen door te voeren.


Koffie, een goed gesprek en hier en daar een kritische noot. Dat is in grote lijnen hoe het er aan toe gaat tijdens het informele en laagdrempelige overleg op de dinsdagochtend. Mardy vertelt: ‘Het is een welkome toevoeging op het bewoners paneloverleg, een meer officieel orgaan waarbij we bijvoorbeeld met een agenda werken. Doordat de setting hier informeler is, is het makkelijker praten. Zo hoor je echt alles.’ Het gesprek kan overal over gaan: van het eten tot lekkage tot de hoogte van de drempels. Die zijn op verzoek van bewoners inmiddels verlaagd.

Zowel letterlijk als figuurlijk, dus. ‘Het zijn de kleine, maar belangrijke successen waardoor bewoners zich welkom, gehoord en gezien voelen.’ Naast dat de bewoners zo meer in hun kracht gezet worden, merkt Mandy dat er over en weer meer begrip ontstaat. ‘En dat is heel welkom.’

Deel dit verhaal

Bel mij terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.