Waardevol vrijwilligerswerk

Vindt u het belangrijk om ouderen te helpen van het leven te genieten? Geeft u graag wat aandacht en liefde aan uw medemens? Dan bent u als vrijwilliger bij Pleyade op de juiste plek. We vinden het belangrijk dat onze cliënten hun leven kunnen leiden zoals zij dat zelf willen. Betrokken vrijwilligers zijn hierbij absoluut onmisbaar.

Wat past bij u?

Bij Pleyade vinden we het belangrijk dat u aan de slag gaat met iets waarin u goed bent en wat u leuk vindt om te doen. Zo kunt u bijvoorbeeld een gespreksmaatje zijn, helpen in de winkel of tijdens de maaltijden, activiteiten begeleiden, samen bewegen, koken, schilderen of een bezoek brengen aan een evenement.

Begeleiding

Als vrijwilliger staat u er niet alleen voor: u krijgt begeleiding van een beroepskracht en kunt samen met andere vrijwilligers themabijeenkomsten bezoeken. Daarnaast zijn er meerdere contactmomenten waarin u kunt aangeven of u vragen of wensen hebt.

Wat verwachten we van u?

Het maakt niet uit of u veel tijd heeft of een paar uur per week. Wat wél belangrijk is, is dat u een hart heeft voor ouderen en hen op een liefdevolle manier wilt ondersteunen. Verder verwachten we dat u graag werkt met collega's en gemaakte afspraken nakomt.

Wat bieden we u?

Naast dat de cliënten u dankbaar zijn voor uw werk, zijn wij dat ook. Daarom ontvangt u van ons updates over Pleyade via de nieuwsbrief en het personeelsmagazine Pleyn, krijgt u de mogelijkheid om naar themabijeenkomsten te gaan, bent u verzekerd tegen wettelijke aansprakelijkheid en ongevallen tijdens het vrijwilligerswerk en worden gemaakte reiskosten voor het woon/werkverkeer vergoed.

Starten als vrijwilliger

Heeft u wat vrije uren en wilt u graag iets betekenen voor de cliënten van Pleyade? Neem dan contact op met een van de coördinatoren vrijwilligerswerk. Zij maken met u een afspraak voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we uw wensen en mogelijkheden. Als we een passende 'vacature' hebben, nemen wij contact met u op voor een tweede gesprek, waarin we concrete afspraken maken.

Samenwerkingsovereenkomst

Na zes weken heeft u een evaluatiegesprek met de coördinator vrijwilligerswerk en uw begeleider. We bespreken uw ervaringen en of u nog vragen, wensen of ideeën heeft. Als iedereen tevreden is, wordt de samenwerkingsovereenkomst getekend en bent u onderdeel van het team.

Contactgegevens

Wilt u ons als vrijwilliger komen versterken? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze vrijwilligersconsulenten. U bereikt ze via 026 - 751 7285 of vrijwilligerswerk@pleyade.nl.

Vacatures

U kunt de vacatures vinden via de volgende websites:

Locaties in Arnhemhttps://vrijwilligerscentralearnhem.nl/
Binnenrijk (Giesbeek) en Subenhara (Zevenaar)https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/zevenaar
Lobede (Rijnwaarden)https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/rijnwaarden
Thuvine (Duiven)https://www.vrijwilligerswerkgelderland.nl/duivenwestervoort

Het vrijwilligersbeleid van Pleyade heeft het NOV-keurmerk 'Goed geregeld', wat betekent dat we voldoen aan de kwaliteitscriteria van de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

Vrijwilligerswerk
Albertine - vrijwilliger
“Mijn moeder woonde in Eldenstaete. Bij haar zag ik hoe belangrijk vrijwilligerswerk is.”
Gepubliceerd 3 sep 2018
Lees alle verhalen
Albertine - vrijwilliger

“Mijn moeder woonde in Eldenstaete. Bij haar zag ik hoe belangrijk vrijwilligerswerk is.”

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we werkenbijpleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord