Terug naar pagina
Verhaal van Amy

Tien jaar in dienst: in gesprek met Amy

Jobalert

Een e-mail krijgen als er een vacature beschikbaar is?

"*" geeft vereiste velden aan

Categorie
Niveau
Locatie
Werkuren
Max. bestandsgrootte: 64 MB.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Amy Poulino is al sinds 2014 in dienst bij Pleyade. Destijds is ze begonnen als basisarts en sinds 2018 is ze werkzaam als specialist ouderengeneeskunde. We zijn met haar in gesprek gegaan over hoe zij Pleyade als organisatie heeft zien veranderen.


Kun je wat vertellen over hoe je bij Pleyade terecht bent gekomen?

In 2008 ben ik afgestudeerd als arts. Toen heb ik eerst een aantal jaar als basisarts in het ziekenhuis gewerkt op de spoedeisende hulp en bij de gynaecologie en verloskunde. Dit was een mooie en leerzame tijd, maar ik was toch op zoek naar iets anders.

Een vriendin van mij was al specialist ouderengeneeskunde in opleiding en daardoor werd mijn interesse in de ouderenzorg gewekt. Ik heb toen meegelopen met een specialist ouderengeneeskunde bij Pleyade. Ik was meteen enthousiast en alsof het zo had moeten zijn was er een vacature en ben ik toen gestart als basisarts. Uiteindelijk ben ik de opleiding tot specialist ouderengeneeskunde gaan volgen. Sinds maart 2018 werk ik als specialist ouderengeneeskunde bij Pleyade.

Hoe heb je de ouderenzorg bij Pleyade zien veranderen in de afgelopen tien jaar?

Toen ik hier binnenkwam, zag je dat veel zorgverleners nog kort op de regels zaten en veel minder oog hadden voor wat passend is bij de wens van de bewoner. We zitten nu in de fase dat we veel meer werken volgens de visie van Pleyade (Wat wil de bewoner? Wat past bij de bewoner?). Natuurlijk merk je dat we soms nog terugvallen op de oude werkwijze. De balans tussen het volgen van de regels en het bieden van maatwerk is nu eenmaal lastig. Dat is een grijs gebied en bovendien speelt de factor tijd daar ook een rol in.

Persoonlijk vind ik dat het werken vanuit de wensen van de bewoner af en toe een uitdaging is voor medewerkers. En dat is niet erg, maar we moeten het wel blijven bespreken. Als een bewoner bijvoorbeeld graag een wijntje drinkt, moet dat in principe kunnen. Maar als diegene iedere dag structureel te veel drinkt en daar nadelen van ondervindt, dan moeten we wel samen kijken naar een oplossing. En dat moet organisatie breed; met elkaar, met de zorgmedewerkers, de ondersteunende afdelingen, de managers, iedereen.

Hoe ziet jullie team eruit?

Wij zijn op het moment met vier specialisten ouderenzorg in vaste dienst en zij hebben vier totaal verschillende persoonlijkheden. We zijn, in verband met aanstaande pensioenen, nog op zoek naar een specialist ouderengeneeskunde om een toekomstbestendig team te hebben.

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

Passende daginvulling vinden voor bewoners. Bij Pleyade kijken we samen met de bewoner wat er dan nodig is om iemands welbevinden te waarborgen of waar mogelijk te verbeteren. Dat betekent niet dat we een all-inclusive hotel zijn, maar dat kan bijvoorbeeld zijn dat we bewoners aan elkaar koppelen die graag samen de krant lezen. Uiteindelijk wil iedereen een zinvolle dag beleven volgens de eigen wensen. Het samenwerken met collega’s om de zorg te laten aansluiten bij de behoeften van de bewoner, is wat het voor mij zo waardevol maakt.

De medewerker op de woonlocatie is mijn collega, maar ik sta er op sommige momenten ook als coach naast. Ik ben er dan om mee te denken in hoe zij hun werk gemakkelijker of anders kunnen doen. Al merk je op die momenten wel dat er op de zorg wordt bezuinigd. Je wil de tijd en ruimte hebben om passende aandacht in de vorm van een activiteit of praatje te beginnen voor de bewoner, omdat dat is waar de bewoner echt behoefte aan heeft. Helaas is dat niet altijd mogelijk.

Wat maakt het dat Pleyade bij jou past?

Dat we iets aan het veranderen zijn. Wat ik heel mooi vind is dat we het samen beter willen maken voor de bewoner. Dat maakt ook dat het op de verschillende woonlocaties fijn samenwerken is met collega’s. Verder probeer ik niet altijd te werken vanuit het standaardprotocol, maar probeer ik ook de ruimte te vinden om hier en daar wat extra aandacht te geven. Dat zit er nu eenmaal in en ik hoop dat we dat blijven doen.

We zijn een mooie weg ingeslagen met Pleyade en ik gun mijn nieuwe collega’s hier onderdeel van uit te maken. Laten we de zorg samen nog beter maken.

Wil jij net als Amy de kwaliteit van het leven van de bewoner voorop zetten? Pleyade biedt als opleider ruime mogelijkheden om je medische loopbaan voort te zetten. Check hier onze vacatures.

Deel dit verhaal

Bel mij terug!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.