In het kort
Op deze gemoedelijke woon- en zorglocatie kent iedereen elkaar en heerst een hartelijke sfeer.
Kenmerken
Wat maakt Malburgstaete 100% Malburgstaete?
De openheid – alle deuren staan open! – en de diversiteit. We zitten in een multiculturele wijk en er wonen en werken mensen met allerlei achtergronden. En van allerlei leeftijden. De jongste bewoner is rond de 50. De oudste is ruim 100 jaar. Wat Malburgstaete ook bijzonder maakt, is dat we de tuin delen met bewoners van aanleunwoningen én met mensen in koopwoningen om het pand heen. Daarnaast hebben we een restaurant op de begane grond. Genoeg plekken om elkaar te ontmoeten dus.
Hoe ervaren medewerkers de sfeer?
Ik denk dat de diversiteit er voor hen ook uitspringt. Niet alleen als het gaat om nationaliteiten, maar ook om de diversiteit aan zorgbehoeften. Door deze verschillende zorgbehoeften van bewoners moet je snel kunnen schakelen en je in de bewoner kunnen verplaatsen. De teamsfeer is collegiaal. Mensen hebben veel voor elkaar over en als er nieuwe collega’s komen, worden die goed opgevangen.
Klinkt goed! Niks meer te verbeteren dus?
We willen meer optrekken met Thuiszorg Pleyade. Die zitten sinds kort op onze locatie en we onderzoeken hoe we elkaar kunnen helpen. Bijvoorbeeld door Malburgstaete collega’s de kans te bieden om deels, bijvoorbeeld in de ochtend, in de thuiszorg te werken. Dat zou niet alleen het personeelstekort kunnen oplossen, maar is ook fijn voor nieuwe bewoners. Veel bewoners stromen namelijk ‘vanuit de wijk’ in en voor hen is het prettig als ze bij ons een bekend gezicht tegenkomen. Iemand die ze kennen vanuit de thuissituatie. Dat verlaagt de drempel.
Wat is het mafste, meest ontroerende of inspirerende Malburgstaete verhaal?
Dat vind ik een lastige vraag. Er schiet me niet meteen iets te binnen! Hoewel: ik vond het wel grappig dat onze oudste bewoner zelf de regie pakte over haar verjaardag. De burgemeester wilde graag langskomen, deed echt veel moeite om haar te komen feliciteren, maar daar voelde die mevrouw niet zoveel voor. De bloemen waren welkom, maar officieel bezoek, nee. Geen poespas. Gewoon lekker met de kinderen eropuit.
