Faye - vakantiekracht

Faye kwam in de zomer van 2018 als vakantiekracht bij Pleyade. Voor haar een mooie kennismaking met de zorg, want een zorgopleiding had ze toen nog niet. Lees over hoe ze het vond als vakantiekracht en of ze nog steeds in de zorg werkt.

Mooie kennismaking met de zorg

Mijn verhaal is best bijzonder. Of ja, zo wil ik het ook niet noemen. Maar wel anders dan anders. Begin 2018 had ik ineens geen baan meer. Een mooi moment om na te denken over wat ik écht wilde. Via via kwam ik in contact met een teamhoofd van Pleyade. Zij vertelde me over werken in de zorg en gaf aan nog vakantiehulp te zoeken. Dat zag ik wel zitten! Een mooiere kennismaking met de zorg kon ik mij niet bedenken.

Ik wil nooit meer anders!

Daar stond ik dan, met nul zorgervaring. Maar ik merkte direct dat dat geen probleem was. Ik hielp de woonassistenten in hun werk: van het opmaken van bedden en het helpen wassen van cliënten tot het klaarmaken van maaltijden. Alles wat ik kon en mocht doen, dat deed ik. Een echt kijkje in de keuken dus. En leuk dat ik het vond! Ik wist al snel: ik wil nooit meer anders.

Lieve mensen

Wat de ouderenzorg voor mij zo bijzonder maakt zijn de lieve mensen waar je het voor doet. Alle unieke persoonlijkheden, ieder met zijn of haar eigen levensverhaal. Ik merkte dat sommigen de tijd nodig hebben je te leren kennen. Die tijd gaf ik ze. En ik merkte al snel dat als ze hun eigen tempo mogen volgen, er de mooiste contacten kunnen ontstaan.

Lekker verdienen

In de vakantie werkte ik zo’n 24 uur per week. Dat ik er lekker mee verdiende was een fijne bijkomstigheid. Mijn salaris besteedde ik onder andere aan mijn vakantie en mijn dieren. Ik heb een hond en zeven kippen. Natuurlijk, geld is niet de grootste drijfveer om in de zorg te gaan werken. Maar het salaris dat Pleyade biedt ­– zo’n 11 euro bruto per uur – is best lekker bijverdienen in je vakantie.

Het is mij zo goed bevallen in de zorg en bij Pleyade dat ik nu – via Pleyade – de opleiding Verzorgende IG en Maatschappelijke Zorg volg. Dus én mijn diploma halen én werken bij de leukste zorgorganisatie in de omgeving. Wat wil je nog meer? Ik niks! En ik weet inmiddels: ‘zorgen voor’ hoef je niet te leren, dat zit je in het bloed.

Deel dit verhaal

Marieke - teamhoofd Behandeldienst

“Ik wilde graag werken in een organisatie met een maatschappelijke rol, waarbij de verbinding met mensen belangrijk is. Dat vond ik bij Pleyade.”

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we werkenbijpleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord