Albertine - vrijwilliger

“Mijn moeder woonde in Eldenstaete. Bij haar zag ik hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. 

Een jaar nadat ze is overleden, besloot ik me dus op te geven als vrijwilliger. Toen ik op gesprek was geweest, kon ik al snel beginnen als assistent van de activiteitenbegeleider op Eldenstaete. Samen met de andere vrijwilligers haal ik de mensen op en breng ze naar de activiteit. Dan schenken we koffie en doen we mee met de activiteit. Dat kan van alles zijn: van het zingen van oude liedjes tot een vragenspel, overrollen met de bal of sjoelen. Daarna brengen we ze weer terug naar hun woning.

Het is dankbaar werk. Mensen kennen je en zijn blij als je ze komt halen. Soms ga ik ook mee met uitstapjes, bijvoorbeeld op de boot en naar de Vierdaagse. Op zulke momenten heb je weer hele andere gesprekken, waardoor je een band opbouwt. Ook met de andere vrijwilligers en activiteitenbegeleiders is het gezellig. Ik raad iedereen aan om vrijwilligerswerk te gaan doen en heb ook al een vriendin aangebracht. Er zijn altijd wel vrijwilligers nodig.”

Deel dit verhaal

Arzenio - vakantiekracht

"Of je nou 4 of 24 uur per week wil werken, alles is goed. Collega’s en cliënten vinden het vooral heel fijn dát je er bent.”

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we werkenbijpleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord