Paula - zorgassistent

“Ik zorg graag voor mensen. In Tertzio zit ik helemaal op mijn plek: je bouwt echt een band op met cliënten.

Ik ben in 1979 begonnen met de opleiding tot ziekenverzorgende bij de oude Martinushof. Binnen die organisatie heb ik ervaring opgedaan en met veel plezier gewerkt. Toen het Pleyade werd, ben ik daar begonnen als zorgassistente bij de locatie Tertzio. Het kleinschalige van deze locatie vind ik erg fijn: de cliënten kennen mij en ik ken hen.

Ik hou van mensen en het contact met de cliënten is voor mij heel belangrijk. Ze waarderen wat je doet. Samen met collega’s haal ik bijvoorbeeld mensen uit bed. Ook eten we gezamenlijk, doen we na het eten een koffierondje en brengen we mensen ’s avonds weer naar bed.

“Ik werk samen met woonbegeleiders, verpleegkundigen en mensen met huishoudelijke taken. We hebben ook een aantal zorggezellen en vrijwilligers die hele fijne dingen ondernemen met de bewoners. Ik voel me thuis bij Pleyade. De lijnen zijn kort, ook met bijvoorbeeld managers. Pleyade is een laagdrempelige organisatie.”

Deel dit verhaal

Faye - vakantiekracht

"Geld was niet mijn grootste drijfveer, maar het goede salaris was natuurlijk wél een fijne bijkomstigheid."

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we werkenbijpleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord