Arzenio - vakantiekracht

Arzenio is 21 en woont in Elst. Hij werkt momenteel als BBL-student op locatie Tertzio. De afgelopen twee zomers heeft hij op twee locaties van Pleyade vakantiewerk gedaan. Een ervaringsdeskundige dus! Lees hieronder zijn verhaal. Over de flexibiliteit van vakantiewerk bij Pleyade en kleine geluksmomenten. En check meteen zijn goede tip voor nieuwe vakantiekrachten!

 

 

 

 

 

 

 

Waar een leuke stage toe leidde…

Ik volgde de opleiding Eerst Helpende. Na een serieus leuke en leerzame stage op locatie Tertzio mocht ik er in de vakantie blijven werken. Dat was écht tof! Het beviel mij zo goed bij Pleyade dat ik er ook mijn tweede stage heb afgerond. En als je er dan toch bent kun je in de zomer ook wel doorwerken, toch?

Werken wanneer ik wilde

In de zomer is het wat drukker dan daarbuiten. Logisch, want ook zorgmedewerkers gaan met vakantie. En de zorg gaat natuurlijk altijd door. Ik vond het fijn om in deze drukke periode te kunnen helpen. Wat ook fijn was, was dat ik mijn uren zelf kon indelen. Even niet werken om op vakantie te gaan, korte diensten van 7.00 tot 11.00 of weken van 32 uur: alles was mogelijk. Collega’s vinden het vooral heel fijn dát je er bent om te ondersteunen. De waardering die je van hen en van cliënten krijgt is duidelijk voelbaar.

Ook als vakantiekracht kreeg ik veel vrijheid

De ochtenden zijn druk. Dan draait het om de verzorging. Cliënten komen uit bed, gaan douchen, verzorgen zichzelf en gaan ontbijten. Ik ondersteunde ze waar nodig. Na de drukke ochtendspits zijn er gelukkig veel rustmomenten. Cliënten gaan naar hun appartement, of vragen mij mee te gaan voor bijvoorbeeld een wandeling naar de hertjes of het dorp.

Ook als vakantiekracht krijg je bij Pleyade veel vrijheid. Ik vulde dit in door te kijken naar de behoeften van de cliënten en daar mijn zorg op af te stemmen. Goede ideeën om hen een fijne dag te bezorgen mocht (en mag) ik bijna altijd uitvoeren, dat stimuleert mij nóg meer om initiatief te nemen.

Kleine dingen maken het werk in de zorg voor mij zo fijn

Bij Pleyade mogen mensen zijn wie ze zijn. Ze leven hun leven zoals zij dat willen en ik mag daar mijn steentje aan bijdragen. Het contact met de cliënten is erg goed. We kennen elkaar écht. Dat komt mede door de tijd die ik voor ze kan en mag vrijmaken. Kleine dingen maken het werk in de zorg voor mij zo fijn. Een ‘dankjewel’ voor de wandeling, een goed gesprek of de zorg die ik verleen. Mooi toch?

Mijn advies aan jou, als nieuwe vakantiekracht

Ga je aan de slag als vakantiekracht bij Pleyade, dan adviseer ik je om de locatie en vooral cliënten goed te leren kennen. Ik heb dat destijds ook gedaan en merkte dat het voor beide partijen erg fijn is en het je werk een stuk makkelijker maakt. Je kent de cliënt en zijn of haar behoeftes, weet hoe het gaat op de locatie en je kunt je jouw rol helemaal eigen maken.

Ik hoop dat mijn verhaal jou een goed beeld heeft gegeven van hoe leuk het is om bij Pleyade te werken. Naast de flexibiliteit die ze je geven ga je erg lekker verdienen, staat het goed op je cv én krijg je een contract van zeven maanden. Zo heb je ook buiten de zomerperiode een toffe bijbaan. Relaxed, toch?

Deel dit verhaal

Trudy - leerling verzorgende IG

“Ik ben in 2017 begonnen bij Pleyade als leerling verzorgende IG, omdat ik graag wat meer ervaring wilde opdoen in de zorg.“

Lees het verhaal

Wij gebruiken cookies op de website. Anonieme analytische cookies laten ons geanonimiseerd zien hoe men de website gebruikt. Met die inzichten monitoren en verbeteren we werkenbijpleyade.nl. Lees meer

Ik ga niet akoord